BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


9. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 9.Luukku


Ratsastusta olen harrastanut nyt yli 13-vuoden ajan. Aloitin pikkutyttönä ollessani 6-vuotias Metsäkylän ratsastuskeskuksessa. Näihin vuosiin on mahtunut monen monta erillaista ponia sekä hevosta jotka jokainen ovat omalla tapaan opettaneet hurjasti. Siksipä halusinkin tässä luukussa kertoa hevosista jotka ovat olleet tärkeimpiä oman kehitykseni kannalta. 


Jos nyt aloitetaan aivan alkuajoista ratsastuskoulussa oli shetlanninponi Charmant ehdottomasti ylitse muiden! Tuon ponin kanssa pääsin menemään elämäni ensimmäisen ratsastustunnin sekä Charmant opetti minulle ratsastuksen alkeet. Tuon ponin jos kenekään kanssa oppisin,että tässä harrastuksessa tarvitaan todellakin  lujaa tahtoa sekä sinnikkyyttä! Poni joka saattoi useasti pukittaa tai nakata minut alas selästä saman tunnin aikana useaan otteeseen mutta siitäkin huolimatta joka kerta nousin sitkeästi ja päättäväisesti aina uudelleen ja uudelleen takaisin satulaan enkä antanut kertaakaan periksi. Charmantin kanssa pääsin myös osallistumaan elämäni ensimmäisiin tallin "kisoihi" joissa poni nakkasi mut heti alkajaisiin verryttelyssä kuralammikkoon. Ihan ensimmäisiä kisoja varten olin saanut Espritin nätin vaaleanpunaisen poolokauluksisen neuleen jonka puin päälleni kisoihin.. no voitte vain arvata oliko paita enään vaaleanpunainen kun päästiin radalle asti. Kun Charmant aikoinaan myytiin ratsastuskoulusta pois ei sitä korvannut yksikään poni. Charmant oli se poni jonka kanssa aloitin tämän harrastuksen ja joka opetti  minulle ratsastuksen alkeet!

2002
 Norjanvuonohevostamma Julitalla aloin menemään tunneilla ahkerasti siirryessäni pikkuponeista isompiin poneihin.Julita ei todellakaan ollut se tallin hienoin eikä osaavin hevonen vaan se oli tahmea ja laiska ratsastaa. En tiedä mikä mutta joki tuossa hevosessa ala,-sekä ylä-asteikäisenä viehätti minua! Etenkin näin  vanhempana olen monesti miettinyt,että en todellakaan tiedä mikä tuossa tammassa aikoinaan viehätti kun se oli yksinkertaisesti vain paras hevonen koko tallista enkä muilla hevosilla halunnut edes ratsastaa. Olen näköjään pienenä suosinut enemmän laiskan ja rauhallisemman puoleisia hevosia joita saa ratsastaa ja potkia jatkuvasti eteen. Näin vanhempana säpäkät ja kuumat hevoset ovat enemmän omaan mieleeni!  Julita oli silloinen hoitohevoseni sekä tykkäsin sillä ratsastaa ahkerasti tunneilla useamman vuoden.  Julita omalla tavallaan opetti ihan hurjasti. Tämä lapsuuden lempihevonen nukutettiin ikiuneen  vuonna 2013 



Metsäkylästä vaihdoin Artukaisiin ratsastuskoulun tunneille vuonna 2009. Metsäkylästä lopetettuani kuvittelin omasta mielestäni osaavaani silloin melkein kaiken. Olin iloinen heppatyttö joka tykkäsi harjailla ja hoitaa hevosia, osallistua tallin harjoituskisoihin sekä ratsataa valmennus ryhmässä sekä jakaa neuvoja pienemmille hoitajille. Paluu takaisin maanpinnalle tapahtui siis viimeistään siinä kohtaan kun siirryin Artukaisiin. Olin tunneilla muuhun tasoon nähden aivan aloittelija enkä oikeasti tiennyt vielä mistään mitään. Artukaisissa menin tunneilla vaihtelavasti eri hevosilla. Päälimmäisenä etenkin tallin ainut poni Reksi on jäänyt mieleen, oikein veijjari poni! Reksin kanssa tykkäsin hypätä sekä osallistua aina tilaisuuden tultaessa tallin kisoihin.























Simpson oli elämäni ensimmäinen kunnollinen vuokrahevonen jonka vuokraamisen aloitin vuonna 2011. Näin jälkeenpäin mietittynä en tiedä mahtoikohan nuori iso 6-vuotias ruuna olla 15-vuotiaalle kokemattomalle tytölle se paras mahdollinen vuokrahevonen mutta ainakin tuo iso kimo ruuna opetti mulle niinkin lyhyessä ajassa ihan hurjasti!  Käytiin viikoittain tunneilla ja pääsin useasti viikossa touhuamaan ruunan kanssa kaikenlaista. Samaan aikaan kun vuokrasin Simpsonia kävin sen lisäksi vielä Pedantissa estetunneilla 2x viikossa. Tuo aika olikin parasta mahdollista aikaa kehitykseni kannalta sillä pääsin säännöllisesti viikoittain ratsastamaan ja hyppäämään erillaisilla hevosilla opetuksessa. Tuohon aikaan useasti kävin päivisin liikuttamassa Simpsonin sekä aina iltaisin kävin kahtena kertana viikossa Pedantissa.























Pedantin aikana kehityin varmaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin juurikin tasokkaiden ja hyvien hevosten ansiosta. Kossu oli yksi rehellisimmistä ja kilteimmistä hevosista jolla olen koskaan mennyt, oikea opetusmestari! Kossun kanssa pääsin etenemään isommilla esteillä sekä sain sen kanssa varmuutta isompia esteitä hypätessä. Mummo oli ehkä vielä enemmän mun tyylinen hevonen, siro ja säpäkkä tamma! Koko pedantin loppuajan ratsastinkin pääsääntöisesti Mummolla. Kun talli lopetti toimintansa eniten jäi harmittamaan,että yhteistyö tuon tamman kanssa jäi niin lyhyeen.  Nykyään nämä kaksi hevosta laukkaavat vihreimmillä laitumilla! 

























Pedantin lopetettua kuvioihin astui uusi vuokravonen, Diva niminen tamma! Divan vuokraamisen aloitin vuonna 2012. Useat blogin lukijat varmasti muistavatkin Divan. Divaa ehtisin siis vuokrata noin kahden vuoden ajan ennen kuin se muutti Artukaisista pois pienelle yksityistalille kauemmas Turusta. Osaava ja tasokas hevonen joka opetti ja vei mua niin paljon eteenpäin tuon kahden vuoden aikana! Voisin melkein sanoa,että Diva oli  yksi tärkeimmistä hevosista mun kehityksen kannalta. Diva vain tuntui niin oikealta ja sopivalta hevoselta mulle. Olen edelleen siitä kiitollinen,että sain aikoinaan tuon tamman vuokraamisen aloittaa!
























2014 Helmikuussa aloin vuokraamaan Glitteriä,eli kaksi kuukautta vajaa vuosi sitten. Divan jälkeen luulin,ettei vastaavanlaista toista hevosta tulisi vastaan joka voisi opettaa noin paljon mitä Diva tuossa kahdessa vuodessa oikein opetti, olin väärässä. Vajaassa vuodessa Glitter on opettanut valtavasti ja toivon,että päästään kehittymään ja etenemään ratsukkona yhdessä mahdollisimman paljon!


5 kommenttia:

  1. Paljon kaikenlaisia hevosteluista olet saanut kokea! Omaat rikkaita kokemuksia. Varmastikin on paljon hyviä ja ihania muistoja eri ajoilta. Mielenkiinnolla seurailen, mitä tuleman pitää! :) Toivotaan, että saat joskus oman hevosen, jollaista olet haaveillut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täsmälleen samaa mieltä! :)

      Poista
    2. Jep paljon on kyllä tullut koettua ja paljon on hyviä ja ihania muistoja eri ajoilta hevosten kanssa! Toivotaan,että joku päivä tallissa seisoisi vihdoin se oma hevonen! :))

      Poista
  2. Sä olisit kyllä sen oman ansainnut :)! Ehkä aika näyttää sitten millon on oikea hetki !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kivasta kommentista, päivän piristys! :) jep, toivotaan!

      Poista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016