BLOGIN TAKANA

★21-vuotias Turkulainen hevosharrastaja.
★Ylläpitohevosen Glitterin jälkeistä elämää uuden hevosuttavuuden Ministerin kanssa.
★Valmentaudun aktiivisesti ja tavoitteet ovat kilpailemisessa!

» Lue lisää minusta


25. joulukuuta 2014

Vuoden viimeinen valmennus

Alkuviikosta maanantaina meillä oli illalla Kaisan estevalmennus. Tuo valmennus olikin viimeinen valmennus tältä vuodelta. Pidetään nyt näin joulun yli tammikuulle about kuukauden mittainen loma hyppäämisestä ihan vain hevosen mielenvirkistyksen vuoksi. Mitään kisojakaan ei ole nyt alkuvuoteen tiedossa joten tauko tulee hyvään kohtaan. Hyppytauon jälkeen on taas hyvä jatkaa treenejä tulevia kisoja ajatellen.

Aloiteltiin verkkojen jälkeen tulemaan toisella pitkällä sivulla olevaa jumppasarjaa.Jumpan jälkeen siirtyminen raviin ja toisella pitkällä sivulla ravissa voltit esteiden ympärille. Samaa tehtävää jatkettiin myöskin toisesta suunnasta. Totesinkin jo heti verkatessa,että Gee tuntuu ihan oudolta.. En tiedä mistä mahtoi johtua mutta Gee oli melkoisen pörheänä etenkin alussa ja kyttäili kovasti kaikkea ja vaikutti muutenkin normaalia energisemmältä. Vaikka Gee oli entistäkin energisemmän oloinen niin oli se kumminkin ihan yllättävän hyvä ratsastaa ja tamma teki oikein hyviä hyppyjä! Esteiden jälkeenkin sain sen melko pian takaisin kontrolliin ilman,että hevonen olisi lähtenyt kaahottamaan taikka kuskaamaan.























Jumpan jälkeen hypättiin muutaman kerran kahdeksikolla kavaletti pystyä sekä lankkua joiden jälkeen siirryttiin melko pian hyppäämään pienimuotoista rataa. Rata sisälsi kumpaankin suuntaan nuo kahdeksikolla hypätyt esteet sekä pitkällä sivulla olevan pysty-okseri linjan sekä toisella sivulla olevan sarjan joka hypättiin kummastakin suunnasta. Ensimmäisellä kierroksella kaikki sujui oikeastaan aika hyvin eikä mitään sen suurempia ongelmia tullut. Lähinnä hankaluuksia tuotti,että esteet tulivat ihan yllättävän nopeasti ja esteiden jälkeen oli aivan pakko saada hevonen nopeasti kontrolliin jotta pystyi jatkamaan sujuvasti kohti seuraavaa estettä,tuntui tila taas vähän loppuvan kesken. Jouduinkin siis pari kertaa esteiden jälkeen kääntämään voltille ennen seuraavalle lähestymistä. Tämä kumminkin oli parempi vaihtoehto kääntää voltille kuin lähestyä esteelle kaahottavan hevosen kanssa.




















Esteitä korotettiin jonka jälkeen tultiin rata vielä pari kertaa uudelleen. Pari turhaa kieltoa tuli lähinnä sen vuoksi,että en tehnyt itse päätöstä paikan suhteen riittävän ajoissa tai kun gee lähti puskemaan kohti estettä eikä kuunnellut pidätteitä jolloin paikat eivät vain kohdanneet. Kaikenkaikkiaan Gee oli kumminkin oikein hyvän tuntuinen ratsastaa ja tulikin suht nopeasti kontrolliin esteiden jälkeen kun itse vain muisti istua satulassa. Helposti lähdin esteiden noustessa paineistamaan hevosta kohti estettä jalalla.Pitikin taas jälleen muistaa itse pysyä mahdollisimman hiljaa ja passiivisena tekemättä mitään esteitä lähestyessä. Tälläkin kertaa valmennuksessa tuli pari kohtaa jolloin multa lipsui hommaan kokonaan ote.. en vain tajua mistä tuo johtuu. Välillä pystyn ratsataman tosi päättäväisesti ja tomerasti ja olen varma paikkojen suhteen eikä mitään sen suurempia ongelmia synny. Kun taas joskus usko siihen omaan tekemiseen vain hiipuu enkä tiedäkkään olenko tekemässä oikeaa päätöstä Valmennuksen lopussa kumminkin puhuttiin,että postiviista on se,että aikaisemmin näitä "lamaantumisia" mulla saattoi tulla yhden tunnin aikana jopa 10 kun nykyään yhden tunnin aikana luotto itseen menee korkeintaan pari kolme kertaa jos joskus sitäkään Ratsastamalla ja hyppäämällähän sitä oppii joten eiköhän tuokin ongelma onnistuta kitkemään pois treenillä mahdollisimman nopeasti!























Lopussa hypättiin vielä pari radan kohtaa uudelleen onnistuneesti joihin olikin hyvä lopettaa tältä kertaa! Gee oli näin rataa hypätessä parempi kuin pitkiin aikoihin. Viimeksi taidettiin ihan kunnollista radan tynkää hypätä valmenuksessa ennen marraskuun kisoja. Jos sen kertaista valmennusta sekä tämänkertaista vertaa oli meno nyt puolet tasaisempaa ja parempaa! Tämän vuoden viimeistä valmennuksesta jäikin siis kaikenkaikkiian oikeinhyvä fiilis. Tästä on taas hyvä jatkaa ensi vuoden puolella hyppyloman jälkeen treenejä. Uusi vuosi ja uudet kujeet!

Linkki videoon

Ohessa pari kuvaa maanantaiselta sekä kooste valmennuksesta. Hurjan iso kiitos Essille kuvaamisesta, pitkästä aikaa saa myös tänne blogin puolelle kuvamateriaalia esteiltä. Meidän maneesi kun on sen verran pimeä,että harvemmin kuvat onnistuvat edes näinkään hyvin.


4 kommenttia:

  1. En oikein älyy miks hyppäätte noin korkeita kun puomit kolisee tohon tahtiin :/ muuten hyvännäköistä ja kehitystä huomattavissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mihin tahtiin? Tunnin aikana tuli vaan muutama puomi alas alussa ja lähinnä siitä syystä,että gee pääsi juoksemaan kohti estettä ja nekään pudotukset ei edes isommilla esteillä tullut.. Linjan okseri tais olla ainut vähän isompi este mitä hypättin.Ite en päätä korkeuksia ja luotan kyllä siihen jos valmentaja tunnin aikana korottoo vähän esteitä,että niistä sitten selviydytään! Mutta kiitos! :)

      Poista
  2. Tosi hurjasti ootte kyllä kehittynyt! :) Tosi hyvä näköstä menoa. :) Tosi kiva kun oli kuvia!

    VastaaPoista

Huomaathan,että kommenttisi ilmestyy näkyviin vasta kun olen sen hyväksynyt! Epäasialliset sekä arvostelevat kommentit jätetään julkaisematta.

Kiitos kommentistasi! :)
-Moona-

Copyright

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2016